Najkompirica

Najkompirica 2014.

Ove godine se neće održati izbor za Najkompiricu.


Najkompirica 2013.

Ove godine također organiziramo natjecanje za Najkompiricu 2013.! Donesite svoj primjerak na ocjenjivanje u subotu, 29. lipnja. Početak programa i prijave za Najkompiricu su od 14:00 sati.

Svečano proglašenje pobjednika bit će poslije Velikog finala i istresanja palente, oko 20:00 sati.


Najkompirica 2011.

Moralo se primjetiti da je ove godine valjda ponestalo hrabrosti, tako smo imali samo dvije prijavljene palente i to obje su skuhali muškarci. Svaka čast.

No žiri u sastavu Mladen Valjan, Biserka Fućak, Bruno Kamenar i Bernarda Miculinić nije se dao smesti i svoj dio posla vrlo je korektno odradio. Ipak je trebalo dati ocjenu i po tome proglasiti pobjednika.

Najkompiricu ove godine skuhao je Miro Labus, a odmah iza njega bio je Miljenko Mlađenović. Dečkima čestitke organizatora, „da bi te i kletu“.


Znamo da svaki za svoju familiju skuha najbolju palentu kompiricu, ali ča misle drugi?
Pozivamo Vas da svoje kulinarsko umijeće pokažete i dokažete tako da skuhate svoju palentu i da ona postane Najkompirica 2011. na FESTIVALU PALENTE I SIRA, 25.06.2011. u Čavlima.

Palentu treba donijeti između 13-14  sati u Čavle.
Članove žirija ne otkrivamo da samog dana Festivala.

Želimo Vam sreću u natjecanju!

Najkompirica


Najkompirica 2010.

Na 2. natjecanju za Najkompiricu 2010. četveročlani žiri na čelu s gosp. Brunom Kukuljanom, velikim poznavateljem muke i palente kompirice, odlučio je da prve tri nagrade osvajaju:

 1. Valić Terezina
 2. Reljac Vasiljka
 3. Zoretić Zdenka

Najkompirica 2009.

2009. godine po prvi put smo organizirali natjecanje za Najkompiricu. Prijavilo se 7 hrabrih kuharica i 1 hrabri kuhar palente kompirice:

 • Zorka Fućak
 • Ruža Petrović
 • Vasiljka Reljac
 • Tereza Valić
 • Maja Maričić Vukelić
 • Zdenka Zoretić
 • Eleonora Žagar
 • Vlado Žeželić

Vrijedni četveročlani žiri: Grozdana Rak, Đurđa Bafo, Rude Baćac i Jože Saršon nisu imali lak posao ali su ga s guštom obavili.

Odlučili su da je Najkompirica 2009. godine kompirica gospođe Tereze Valić, drugu nagradu dodijeli su gospođama Vasiljki Reljac i Zdenki Zoretić dok je treće mjesto zauzeo jedini gospodin među damama, Vlado Žeželić.

Svi natjecatelji zaslužuju veliku pohvalu za dobru volju i hrabrost.